Live Help

Switches

Een ethernet switch is een apparaat in de infrastructuur van een computernetwerk. Het stuurt datagegevens alleen naar een specifieke poort van de switch waarop de computer is aangesloten waaraan het pakketje geadresseerd is. Doordat de data alleen naar de poort wordt gestuurd waarop de eindbestemming van het pakket is aangesloten, vermindert het totale verkeer op het netwerk door switches toe te passen, en is het risico op botsingen lager.

KVM switch
Een KVM (Keyboard Video Mouse) switch wordt gebruikt om meerdere computers, door middel van een KVM kabel, te bedienen via een enkel toetsenbord, monitor en muis. Onderscheid hierin wordt gemaakt tussen PS/2 en USB aansluitingen en non-audio of audio waarbij ook de luidsprekers over meerdere computers kan worden verdeeld.
Het aantal computers dat kan worden bediend is afhankelijk van de KVM switch.

Power over Ethernet switch
Power over Ethernet (PoE) is een techniek waarbij spanning en data over een netwerkkabel geleverd wordt. Deze techniek is vaak toegepast in verschillende apparaten, zoals switches en netwerk camera’s, waardoor deze via een kabel makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Een PoE switch kan dan als het ware worden gezien als een ‘gewone’ switch en een mid-span hub gecombineerd in een apparaat.

 

LevelOne switches maken het mogelijk om een Local Area Network (LAN) te creëeren of om netwerkapparaten, zoals netwerk camera’s, opslagmedia en printservers, met elkaar te verbinden.
LevelOne heeft een breed assortiment aan ethernet switches. Van unmanaged met een simpele plug and play installatie tot Layer3 managed switches met de meest geavanceerde IEEE standaarden. Er is altijd wel een switch voor u bij.